My server is not loading spawn

I was running my server yesterday when my power flickered causing it to shut down without saving but now when ever i try to launch a server(paper, vanilla, forge) it only prepares the spawn by 0%(sometimes 2-15%) and does not let anyone connect to it.

I am running off the latest version of paper 1.16.5 on manjaro linux

this is what my console outputs
[16:06:05 INFO]: Environment: authHost='authserver.mojang, accountsHost=‘api.mojang’, sessionHost=‘sessionserver.mojang’, servicesHost=‘api.minecraftservices’, name=‘PROD’
[16:06:06 INFO]: Reloading ResourceManager: Default, bukkit
[16:06:06 INFO]: Loaded 7 recipes
[16:06:08 INFO]: Starting minecraft server version 1.16.5
[16:06:08 INFO]: Loading properties
[16:06:08 INFO]: This server is running Paper version git-Paper-788 (MC: 1.16.5) (Implementing API version 1.16.5-R0.1-SNAPSHOT)
[16:06:08 INFO]: Debug logging is disabled
[16:06:08 INFO]: Server Ping Player Sample Count: 12
[16:06:08 INFO]: Using 4 threads for Netty based IO
[16:06:08 INFO]: Default game type: SURVIVAL
[16:06:08 INFO]: Generating keypair
[16:06:08 INFO]: Starting Minecraft server on *:25565
[16:06:08 INFO]: Using epoll channel type
[16:06:08 INFO]: Server permissions file permissions.yml is empty, ignoring it
[16:06:08 INFO]: Preparing level “world”
[16:06:08 INFO]: Preparing start region for dimension minecraft:overworld
[16:06:09 INFO]: Preparing spawn area: 0%
[16:06:09 INFO]: Preparing spawn area: 0%
[16:06:09 INFO]: Time elapsed: 663 ms
[16:06:09 INFO]: Preparing start region for dimension minecraft:the_nether
[16:06:09 INFO]: Preparing spawn area: 0%
[16:06:10 INFO]: Preparing spawn area: 0%
[16:06:10 INFO]: Preparing spawn area: 66%
[16:06:10 INFO]: Time elapsed: 1015 ms
[16:06:10 INFO]: Preparing start region for dimension minecraft:the_end
[16:06:10 INFO]: Preparing spawn area: 0%
[16:06:10 INFO]: Time elapsed: 97 ms
[16:06:10 INFO]: Running delayed init tasks
[16:06:10 INFO]: Done (2.483s)! For help, type “help”
[16:06:10 INFO]: Timings Reset

EDIT: please tell me anyother logs or things I should add to this
I am a little new to this stuff and it would help a lot

1 Like

That’s normal, the progress counters are generally screwed in vanilla, papers async chunk loading stuff made those counters virtually useless, chunks are still loading, they’re just not blocking the starting of the server anymore

The server does not start it there a better way that I can diagnose my problem?

Your server was “Done” loading, nothing there indicates that it failed to start at all

me and my friends are unable to join despite being able to previously
and my other servers are also not working
my ports are set properly so im thinking it might be a java error or something along those lines

Ok it was solved
when my power flickered my ipv4 changed to I had to change it in my ports
im feelin a little stupid but problem solved