Problem with horses

Hello,

I have a very weird issue with tamed horses. Sometimes they are simply stuck and don’t react on anything except for hitting them. You can still kill them and they give love particles when bred but nothing else.

You can’t mount it, it doesn’t move, it doesn’t move its head, behaves like a statue and you can’t take it by a lead.

Together with my players we tried to investigate that, but we couldn’t find out why we have this problem.

Do you have any idea what could be the problem here? Did you encounter something similar ?

Thank you for your help!

Version : This server is running Paper version git-Paper-550 (MC: 1.16.5) (Implementing API version 1.16.5-R0.1-SNAPSHOT)
Plugins : AcoWorth*, ActionHealth*, AdvancedLogger*, AdvancedRegionMarket, ArmShopBridge, AsyncWorldEdit, AuthMe, BetterBees, BetterHeads, ChestSort, ColoredSigns*, CommandBlocks, CommandHelper, CommandNotifier, CommandPanels, ContainerPassthrough, CraftBook, DeathPenalties, Disease, dynmap*, Dynmap-WorldGuard*, EasyCarts, Essentials, EssentialsChat, GoldenEnchants, Harbor, HolographicDisplays, Images, InteractiveBooks, JetsAntiAFKPro, Jobs, KeepChunks, LangUtils, Lasso, LastLoginAPI, LeaderHeadsRevamped, LogBlock, LuckPerms, LWC, MinecartSpeedPlus*, MobArena, NBTAPI, NexEngine, NoElytra*, OpenInv, OreAnnouncer, Pingas*, PlaceholderAPI, Plan, PortalFix*, ProtocolLib, PvPManager, QuickShop, QuickShopDynmap, RegionRaid, SAML, SkinsRestorer, Spartan, SuperVanish, TitleManager, TradingCards, TreeAssist, Vault, VillagerOptimiser, WorldEdit, WorldGuard, WorldGuardExtraFlags